PDGA Major – Konopiště Open 2018

Jeden ze čtyř největších turnajů v roce 2018 v České republice. Naši hráči si takovou událost nenechali ujít.

KONOPIŠTĚ OPEN – HLAVNÍ TURNAJ

PDGA Major, tedy turnaj, který se řadí vedle samotného Mistrovství světa v discgolfu (Pro Worlds), či Mistrovství USA (USDGC). Konopiště Open proběhlo v konopišťském zámeckém parku od 12. do 15. července. Turnaje se zúčastnila kompletní světová špička, od současného mistra světa (Ricky Wysocki), přes čtyřnásobného mistra světa (Paul McBeth) až po Catrinu Allen, jednu z nejlepších žen současnosti. V součtu s doprovodným turnajem Konopiště Challenger bylo v Benešově u Prahy něco přes 300 soutěžících discgolfistů.

Jediný PDGA Major na starém kontinentě nakonec  v kategorii MPO opanoval Eagle McMahon, teprve 20letý hráč z amerického Colorada, hrající za team Discmania. FPO vyhrála 19 letá finská hráčka Eveliina Salonen z teamu Innova. Nejlepším Čechem byl na 55. místě Lukáš Filandr z teamu Latitude 64°.

KONOPIŠTĚ CHALLENGER – AMATÉRSKÝ TURNAJ

Turnaj Konopiště Challenger je doprovodným turnajem, jehož hlavním cílem je zprostředkovat atmosféru velkého mezinárodního turnaje i hráčům s nižšími ambicemi. Zároveň je turnaj organizován za účelem získání finančních prostředků, které budou použity v organizaci celé sportovní akce.Harmonogram turnaje je upraven tak, aby si jeho účastníci užili dostatek discgolfu a zároveň se mohli věnovat sledování nejlepších hráčů a hráček Konopiště Open 2018.

Tohoto doprovodného turnaje se zúčastnili i hráči Wild Eagles. V kategorii OPEN se Josef Hlava umístil na 29.místě z 77 hráčů. Daniel Večeř se v kategorii MASTER umístil na 6.místě z 28 hráčů a Karel Hlava se v kategorii GRANDMASTER umístil na 5.místě z 7 hráčů. Turnaj jsme si užili, mohli jsme si vyzkoušet hřiště, které sneslo ty nejpřísnější světové parametry. Navíc jsme mohli vidět ty nejlepší světové hráče v akci.

Josef Hlava a Will Schusterick (USA), dvojnásobný vítěz USDGC

Karel Hlava a Jeremy Koling (USA)

Paul McBeth (USA), 4násobný mistr světa